Άλιμος Online

Εσείς ξέρετε το «Ζουμπουρλούκι»;

Πάνω στον κεντρικό δρόμο της Αμφιθέας κοντά στην Ποσειδώνος, ερχόμενοι από Καλλιθέα, μπορείτε να βρείτε το μεζεδοπωλείο στο Παλαιό Φάληρο «Το Ζουμπουρλούκι».

Το σημείο που βρίσκεται σας ταξιδεύει σε εικόνες εξοχής ακόμα και αν είναι μέσα στην Αθήνα. Δίπλα στο ρέμα της Πικροδάφνης που περνάει κάτω από την Αμφιθέας και το πράσινο που διακοσμεί την γειτονιά σας προσφέρει την καλή πλευρά της πόλης.

Στο εσωτερικό είναι ένας μοντέρνος ζεστός χώρος και σε συνδυασμό με τις παλιές κλασικές συνταγές μαγειρικής απολαμβάνετε τα καλά μεζεδομαγειρέματα. Όλα σπιτικά και περιποιημένα σίγουρα ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς.

Άφθονο καλό κρασί να ρέει στα ποτήρια σας, μουσικές διαδρομές στο πεντάγραμμο του έντεχνου και παλιού λαϊκού είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του χώρου.

Το ζουμπουρλούκι γίνεται κάθε μέρα γνωστό από τους ίδιους τους πελάτες του για το καλό φαγητό μαγειρεμένο πάντα με φρέσκα πρώτης ποιότητας κρέατα ,λαχανικά και αγνό παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο.

Κάθε μέρα εκτός το μενού ,έχει τουλάχιστον 2 σπιτικά μαγειρευτά φαγητά και μια πίτα με χειροποίητο δικό τους φύλλο, που σας περιμένουν να τα απολαύσετε.

Όταν ρωτήσαμε για το όνομα, οι ιδιοκτήτες μας είπαν: «Πολύ μας ρωτάνε για το όνομα,από που προκύπτει. Βασικά προέρχεται από τη λέξη ζουμπουρλούδικο, μωράκι στρουμπουλό και γουστόζικο. Πραγματικά ήλθε στο μυαλό μας τελείως αυθόρμητα ,αφού είδαμε και αποφασίσαμε να ανοίξουμε το συγκεκριμένο μαγαζί.Ε ναι λοιπόν ,είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση με όλη τη σημασία της λέξης ,εμείς και όλοι οι άνθρωποι μας είμαστε μία ομάδα και αυτό είναι το μωρό μας. Το αγαπάμε ,το φροντίζουμε είμαστε περήφανοι γι αυτό και θέλουμε όλοι να το αγκαλιάσετε με τη σειρά σας».

Μερικά από τα σπέσιαλ πιάτα που σίγουρα θα θυμάστε φεύγοντας είναι:

Παστουρμαδόπιτα «ζουμπουρλούκι» και μόνο που τη βλέπεις είναι απόλαυση!

Σαλάτα πράσινη«ζουμπουρλούκι» παρότι αρκεί για τέσσερα άτομα συνήθως θέλουμε έξτρα!

Κεμπάπ γιαουρτλού ,εκτός από εξαιρετικό και πολύ-πολύ χορταστικό!

Κλέφτικο αρνάκι στη λαδόκολλα με λαχανικά και μυρωδικά,απλά δεν υπάρχει!

Πατάτες τηγανητές φρεσκοκομμένες κλασσικές ή χωριάτικες με τη φλούδα τους!

Τηγανιές κοτόπουλου και χοιρινού, τόσο διαφορετικές !

Σαρδέλλα φρέσκια, ανοιγμένη και θράψαλο στη σχάρα !

Χειροποίητες πίτες , οι χορτόπιτες με διάφορα χόρτα και ιδιαίτερα η φανταστική πίτα με σταμναγκάθι!

 

Είναι κοντά σας από τις 12:30 όλες τις μέρες ,εκτός Δευτέρας (ανοικτά αργίες).

Κάθε Σάββατο βράδυ  σας προσφέρει ζωντανή μουσική με σχήματα που ταιριάζουν αρμονικά με τον χώρο χωρίς έξτρα επιβάρυνση.

 

Βρίσκεται: Πικροδάφνης και Μίνωος 16, Παλαιό Φάληρο - Τηλ: 210 9824441

 

Φωτογραφία: Alimos Online

Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι δεν του παρέχεται το δικαίωμα να αναπαράγει, αντιγράφει, πωλεί, μεταπωλεί ή/και εκμεταλλεύεται εμπορικά με οποιονδήποτε τρόπο σύνολο ή μέρος του περιεχομένου του alimosonline.gr - Οποιαδήποτε αναπαραγωγή περιεχομένου απαιτεί την έγγραφη συγκατάθεση του συντάκτη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@alimosonline.gr