Άλιμος Online

  • Αρχική
  • All Around
  • Ένα από τα πιο σύγχρονα εργαστήρια Πληροφορικής διαθέτει το ΕΠΑΛ Αλίμου

Ένα από τα πιο σύγχρονα εργαστήρια Πληροφορικής διαθέτει το ΕΠΑΛ Αλίμου

Ένα από τα πιο σύγχρονα εργαστήρια Πληροφορικής διαθέτει το ΕΠΑΛ Αλίμου

Το ΕΠΑΛ Αλίμου διαθέτει πλέον ένα από τα πιο σύγχρονα σχολικά εργαστήρια πληροφορικής στην Νότια Αθήνα.

Η αναβάθμιση του πρώτου από τα τρία εργαστήρια ολοκληρώθηκε στις αρχές του έτους και χαρίζει στο σχολείο μία θέση ανάμεσα σε εκείνα με τα πιο σύγχρονα εργαστήρια για τους μαθητές του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σχολείου:

Ένα από τα πλέον σύγχρονα σχολικά εργαστήρια Πληροφορικής στην περιοχή της Νότιας Αθήνας διαθέτει από τις αρχές του 2018 το Ευπαλίνειο ΕΠΑΛ Αλίμου. Χάρη στις προσπάθειες των εκπαιδευτικών Πληροφορικής: της Υπευθύνου Τομέα Μίρκας Μαντουβάλου, των καθηγητών του σχολείου Κωνσταντίνου Φλώρου και Δημήτρη Φρυδά καθώς και των Υπευθύνων ΚΕΠΛΗΝΕΤ Θανάση Τσιπούρα και Χαράλαμπο Καμπούρη, μετά από προσπάθειες δύο ετών, ολοκληρώθηκε η πλήρης αναβάθμιση του πρώτου από τα τρία εργαστήρια Πληροφορικής που διαθέτει το σχολείο μας.

Αρωγός μας υπήρξε ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος ενεθάρρυνε και υποστήριξε την προσπάθειά μας αυτή, μας έδωσε κουράγιο να συνεχίσουμε και τον ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Θεοδώρα Σύρμα, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας και με την αμέριστη συμπαράστασή της, συνέβαλλε στην υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης.
Σήμερα το εργαστήριό μας διαθέτει πλήρως αναβαθμισμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, διαδραστικό πίνακα, βιντεοπροβολέα, ηχεία, εκτυπωτή, και σύγχρονο σέρβερ και δρομολογητή.

Τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή την επιτυχημένη προσπάθεια είναι πολλαπλά και συμβάλλουν στην καλή έξωθεν μαρτυρία του ΕΠΑΛ Αλίμου, καθώς στο εργαστήριο αυτό υλοποιούνται ήδη δύο προγράμματα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη και τον Απρίλιο θα ακολουθήσει και τρίτο.
Και το σημαντικότερο, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, καμαρώνουν για το εργαστήριο μέσα στο οποίο διδάσκονται και ασκούνται, καμαρώνουν για το Σχολείο τους!

Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους όσους συνέβαλαν στο να αποκτήσει το ΕΠΑΛ Αλίμου ένα σύγχρονο εργαστήριο Πληροφορικής μετά από σχεδόν δεκαπέντε (15) χρόνια!

 

 

Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι δεν του παρέχεται το δικαίωμα να αναπαράγει, αντιγράφει, πωλεί, μεταπωλεί ή/και εκμεταλλεύεται εμπορικά με οποιονδήποτε τρόπο σύνολο ή μέρος του περιεχομένου του alimosonline.gr - Οποιαδήποτε αναπαραγωγή περιεχομένου απαιτεί την έγγραφη συγκατάθεση του συντάκτη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@alimosonline.gr