All Around

Παντοκαφενές: Το καφέ στο Παλαιό Φάληρο που δίνει την δυνατότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες να εργαστούν

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, 13:00
Παντοκαφενές: Το καφέ στο Παλαιό Φάληρο που δίνει την δυνατότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες να εργαστούν

Ο «Παντοκαφενές» ξεκίνησε την λειτουργία του πριν ενάμιση χρόνο περίπου και ακολουθεί αυτή τη σπουδαία τάση των τελευταίων χρόνων να προσλαμβάνει άτομα με ειδικές ανάγκες.

Είναι ένα όμορφο παντοπωλείο/καφενείο με προϊόντα από κοινωνικές παραγωγικές επιχειρήσεις, με εργαζόμενους νέα παιδιά με ιδιαιτερότητες. Η ιδέα του ξεκίνησε από ανθρώπους άμεσα εμπλεκόμενους με την ψυχική υγεία, όπως ψυχιατρικοί νοσηλευτές και ψυχοθεραπευτές. Είναι ένα εναλλακτικό καφενείο/παντοπωλείο που κύριο σκοπό έχει την ικανοποίηση των πελατών του, αλλά και την ομαλή ένταξη στην αγορά εργασίας για άτομα με ιδιαιτερότητες. Η ιδέα για την ίδρυση του «Παντοκαφενέ» ξεκίνησε από μια παρέα επτά ανθρώπων που εργάζονται στον τομέα της ψυχικής υγείας, οι οποίοι βρήκαν ένα παλιό συνεργείο αυτοκινήτων και με πολύ μεράκι το μετέτρεψαν σε αυτό το όμορφο παντοπωλείο.  Εδώ, τα άτομα με ειδικές ανάγκες αποδεικνύουν καθημερινά ότι έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν», λένε οι ιδρυτές του.

Στον «Παντοκαφενέ», αυτήν την περίοδο απασχολούνται 14 άτομα με αυτισμό, νοητική υστέρηση και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας, αφού πρώτα παρακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης. Το εκπαιδευτικό πλάνο σχεδιάζεται από μια επιστημονική ομάδα και περιέχει πολλές μεθόδους εκπαίδευσης  Αφού ολοκληρωθεί η εκπαίδευση,  οι συντελεστές του «Παντοκαφενέ» παρέχουν συνεχή υποστήριξη, αλλά δεν παρεμβαίνουν πλέον στην δουλειά των εργαζομένων. Κάποιοι από αυτούς έχουν πλήρη έμμισθη εργασία με οκτάωρο, άλλοι εργάζονται για τέσσερις ώρες και άλλοι παρακολουθούν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ένταξης στην αγορά.

Στον «Παντοκαφενέ», μπορείτε μαζί με τον καφέ σας να αγοράσετε μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, μέλι, ζυμαρικά και πολλές ακόμη νοστιμιές από διάφορες γωνιές της Ελλάδας που δεν θα βρείτε εύκολα στην αγορά.

O «Παντοκαφενές» δημιουργήθηκε από την  Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης Περιορισμένης Ευθύνης για την Απασχόληση Ατόμων με Αναπηρίες και Ειδικές Δεξιότητες «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ», σε συνεργασία με το Δήμο Παλαιού Φαλήρου, καθώς και τοπικούς φορείς.

 

Παντοκαφενές: Μετσόβου 44 και Πικροδάφνης, Παλαιό Φάληρο - 2109887371

Τι διάβασαν περισσότερο οι Αλιμιώτες;
 

Δωρεάν καφές και ροφήματα την Κυριακή στον «Αλετρά»

15 Σεπτεβρίου, 09:00

Ο φούρνος «Αλετράς», σας προσκαλεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, από τις 10:00 μέχρι τις 13:30, σε μία μοναδική παρουσίαση του Signature Blend, με motto «Απολαύστε τον καφέ μας, με την δική μας υπογραφή».

 
 

Ξεκίνησε η κατασκευή ξενοδοχείου στο πρώην εργοστάσιο Παπαστράτου στον Πειραιά

15 Σεπτεβρίου, 08:30

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό σχέδιο για την ανάπλαση των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος» στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά.

 
 

Μάγεψε το κοινό ο Σύλλογος Εκτελωνιστών Αλίμου με τους χορούς του απόψε

16 Σεπτεβρίου, 20:25

Tην ετήσια εκδήλωσή του με τίτλο «Θύμησες» πραγματοποίησε απόψε, ο «Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Εκτελωνιστών Αλίμου».

 
 

Ενοχλημένοι οι κάτοικοι της οδού Παύλου Μελά στο Καλαμάκι

17 Σεπτεβρίου, 05:30

Δυσαρεστημένοι και κυρίως ενοχλημένοι, είναι οι κάτοικοι της οδού Παύλου Μελά στο Καλαμάκι.

 
 

Λαμπερή έναρξη για το 11ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής

15 Σεπτεβρίου, 18:38

Στο πλαίσιο του 11ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Θεάτρου, η Θεατρική Ομάδα του ΘΟΠΑΑ, παρουσίασε χθες βράδυ στην κατάμεστη Δημοτική Θεατρική Σκηνή «Κάρολος Κουν», την διασκεδαστική παράσταση «Ιστορίες σαλονιού … στην οδό Λάσκαρη» του Νικολάου Λάσκαρη.

 
 

Η γλυκιά «Πάστα Φλώρα», Μαίρη Αρώνη, σε σπάνιες στιγμές στο σπίτι της στο Καλαμάκι

16 Σεπτεβρίου, 07:00

Η Μαίρη Αρώνη έμενε στο Καλαμάκι, σε μία βίλλα στην οδό Σαλαμίνος – αργότερα Διομήδη Κομνηνού - 8 (κοντά στο Συμμαχικό Νεκροταφείο).

 
 

Bakelas Art Gallery - Η πρωτοποριακή gallery που άνοιξε στον Άλιμο

17 Σεπτεβρίου, 07:00

Την παρουσία της στην εικαστική σκηνή της πόλης μας έκανε πριν λίγες εβδομάδες μία νέα Art Gallery και συγκεκριμένα στην Λεωφόρο Ποσειδώνος 50.

 
 

Απομακρύνονται τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα από τους δρόμους του Αλίμου

15 Σεπτεβρίου, 07:45

Η Υπηρεσία Καθαριότητας και Περιβάλλοντος ξεκίνησε τη διαδικασία απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων από τους δρόμους της πόλης.

 
 

Ο Διονύσης Σχοινάς έρχεται για ένα live στον Άλιμο

15 Σεπτεβρίου, 06:00

Ο Διονύσης Σχοινάς έρχεται αύριο στον Άλιμο για ένα live, με αφορμή το closing party του Akanthus.

 
 

Πότε αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας και τι θα ισχύει

15 Σεπτεβρίου, 06:00

Οι ώρες κοινής ησυχίες για τη χειμερινή περίοδο θα αλλάξουν από την 1η Οκτωβρίου και θα ισχύουν έως τις 31 Μαρτίου.