All Around

Μία όμορφη γιορτή στην Παιδόπολη Αλίμου «Άγιος Ανδρέας»

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, 11:00
Μία όμορφη γιορτή στην Παιδόπολη Αλίμου « ΄Αγιος Ανδρέας»

Μία πολύ όμορφη γιορτή έγινε την Κυριακή του Θωμά στην Παιδόπολη Αλίμου «΄Αγιος Ανδρέας», στην οδό Θουκυδίδου.  Μία γιορτή που οργανώθηκε από την Διευθύντρια της Παιδόπολης Μαρία Αποστολοπούλου, την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων της Παιδόπολης Μαρία Μουτσάτσου,  τα μέλη του Συλλόγου, τους εθελοντές και τους υπαλλήλους της Παιδόπολης.  Τα παιδάκια έπαιξαν, έφαγαν, ήπιαν και γέλασαν με την ψυχή τους.

Πολλοί ήταν οι φίλοι που παραβρέθηκαν στη γιορτή.  Εκ μέρους του Δήμου παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Αλίμου Στέφανος Διαμαντής και Μαίρη Ανανιάδου.

Μαθητές του 4ου Λυκείου Αλίμου έπαιξαν με την ορχήστρα τους χαρούμενα τραγούδια δίνοντας μία γιορτινή νότα στην εκδήλωση.

Η Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας», η οποία είναι μέρος της ζωής του Αλίμου,  ξεκίνησε την λειτουργία της αρχικά με την ονομασία «Αναρρωτήριο Παίδων». Εδόθη δωρεά στο Ελληνικό Δημόσιο από τους  Ολλανδούς  Ροδόλφο και Γεώργιο Φαν Βάϊκ  το 1947. Την δεκαετία του ‘70 άλλαξε μορφή, μετονομάσθη σε Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» και άρχισε να εφαρμόζει Πρόγραμμα Ανάδοχης Φροντίδας και Υιοθεσίας για τα παιδάκια που φιλοξενούσε.

Σήμερα λειτουργεί ως Μονάδα  Εξω-oικογενειακής Φροντίδας ,  η οποία υλοποιεί και παρακολουθεί πρόγραμμα ανάδοχης φροντίδας υποστηρίζοντας με συμβουλευτική υποστήριξη τις ανάδοχες οικογένειες και παιδιά, ενώ επιπλέον καταβάλλει μηνιαίο οικονομικό βοήθημα και κάθε σχετική εφικτή βοήθεια. Είναι Υπο-παράρτημα  της Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής και χρηματοδοτείται από την Πολιτεία.

Δραστηριοποιείται στον τομέα της παιδικής Προστασίας, περιλαμβάνει φιλοξενία και προετοιμασία ανηλίκων φιλοξενούμενων για την ομαλή ένταξή τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, επιστροφή στο φυσικό τους περιβάλλον και  στηρίζει τους βιολογικούς γονείς.

Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 32 παιδιά από 4-12 χρονών, ενώ 90 παιδιά βρίσκονται στο πρόγραμμα ανάδοχης φροντίδας.  Η αναδοχή παύει όταν αυτά ενηλικιωθούν ή τελειώσουν τις σπουδές τους, ενώ συνεχίζεται επ’ αόριστον στις περιπτώσεις παιδιών με αναπηρία.

Στα παιδάκια παρέχεται βοήθεια στην μελέτη του σχολείου, μαθαίνουν ξένες γλώσσες, κάνουν μαθήματα μπαλέτου, ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.λπ.  Παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις, επισκέψεις σε ψυχαγωγικούς χώρους κ.λπ.

Σημαντική βοήθεια στο έργο της Παιδόπολης παρέχει ο «Σύλλογος Φίλων της Παιδόπολης Αλίμου». Ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο το οποίο δημιουργήθηκε πριν 10 χρόνια. Σκοπός του Σωματείου είναι η στήριξη της Παιδόπολης και η παροχή βοήθειας στους εθελοντές.

 

Τι διάβασαν περισσότερο οι Αλιμιώτες;
 

Δωρεάν καφές και ροφήματα την Κυριακή στον «Αλετρά»

15 Σεπτεβρίου, 09:00

Ο φούρνος «Αλετράς», σας προσκαλεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, από τις 10:00 μέχρι τις 13:30, σε μία μοναδική παρουσίαση του Signature Blend, με motto «Απολαύστε τον καφέ μας, με την δική μας υπογραφή».

 
 

Ξεκίνησε η κατασκευή ξενοδοχείου στο πρώην εργοστάσιο Παπαστράτου στον Πειραιά

15 Σεπτεβρίου, 08:30

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό σχέδιο για την ανάπλαση των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος» στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά.

 
 

Μάγεψε το κοινό ο Σύλλογος Εκτελωνιστών Αλίμου με τους χορούς του απόψε

16 Σεπτεβρίου, 20:25

Tην ετήσια εκδήλωσή του με τίτλο «Θύμησες» πραγματοποίησε απόψε, ο «Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Εκτελωνιστών Αλίμου».

 
 

Ενοχλημένοι οι κάτοικοι της οδού Παύλου Μελά στο Καλαμάκι

17 Σεπτεβρίου, 05:30

Δυσαρεστημένοι και κυρίως ενοχλημένοι, είναι οι κάτοικοι της οδού Παύλου Μελά στο Καλαμάκι.

 
 

Λαμπερή έναρξη για το 11ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής

15 Σεπτεβρίου, 18:38

Στο πλαίσιο του 11ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Θεάτρου, η Θεατρική Ομάδα του ΘΟΠΑΑ, παρουσίασε χθες βράδυ στην κατάμεστη Δημοτική Θεατρική Σκηνή «Κάρολος Κουν», την διασκεδαστική παράσταση «Ιστορίες σαλονιού … στην οδό Λάσκαρη» του Νικολάου Λάσκαρη.

 
 

Η γλυκιά «Πάστα Φλώρα», Μαίρη Αρώνη, σε σπάνιες στιγμές στο σπίτι της στο Καλαμάκι

16 Σεπτεβρίου, 07:00

Η Μαίρη Αρώνη έμενε στο Καλαμάκι, σε μία βίλλα στην οδό Σαλαμίνος – αργότερα Διομήδη Κομνηνού - 8 (κοντά στο Συμμαχικό Νεκροταφείο).

 
 

Bakelas Art Gallery - Η πρωτοποριακή gallery που άνοιξε στον Άλιμο

17 Σεπτεβρίου, 07:00

Την παρουσία της στην εικαστική σκηνή της πόλης μας έκανε πριν λίγες εβδομάδες μία νέα Art Gallery και συγκεκριμένα στην Λεωφόρο Ποσειδώνος 50.

 
 

Απομακρύνονται τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα από τους δρόμους του Αλίμου

15 Σεπτεβρίου, 07:45

Η Υπηρεσία Καθαριότητας και Περιβάλλοντος ξεκίνησε τη διαδικασία απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων από τους δρόμους της πόλης.

 
 

Ο Διονύσης Σχοινάς έρχεται για ένα live στον Άλιμο

15 Σεπτεβρίου, 06:00

Ο Διονύσης Σχοινάς έρχεται αύριο στον Άλιμο για ένα live, με αφορμή το closing party του Akanthus.

 
 

Πότε αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας και τι θα ισχύει

15 Σεπτεβρίου, 06:00

Οι ώρες κοινής ησυχίες για τη χειμερινή περίοδο θα αλλάξουν από την 1η Οκτωβρίου και θα ισχύουν έως τις 31 Μαρτίου.