All Around

Γεύση από Άλιμο έχει ο Fournos Theophilos που άνοιξε στη Νέα Υόρκη

Γεύση από Καλαμάκι έχει ο Fournos Theophilos που άνοιξε στη Νέα Υόρκη

Ένας παραδοσιακός ελληνικός φούρνος/εστιατόριο μόλις άνοιξε στην καρδιά του Manhattan και έχει αέρα και γεύση από τον Άλιμο.

Ο γνωστός επιχειρηματίας Γιώργος Κορρές (ο αδελφός του, Αποστόλης, διατηρεί φαρμακείο στον Άλιμο, επί της Λεωφόρου Καλαμακίου), σε συνεργασία με άλλους επιχειρηματίες άνοιξαν τον φούρνο/εστιατόριο, για να μυήσουν τους Νεοϋορκέζους στον κόσμο της ελληνικής κουζίνας.

Την ανάπτυξη του μενού την έχει κάνει ο γνωστός Αλιμιώτης σεφ και Παγκόσμιος Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας, Μίλτος Καρούμπας. 

Παραδοσιακές ελληνικές πίτες (σπανακόπιτες, σπανακοτυρόπιτες, τυρόπιτες, κρεμμυδόπιτες, κολοκυθόπιτες κ.α.), ελιές από την Καλαμάτα, ειδικό μπαρ με ελληνικό γιαούρτι και άλλα πολλά προσφέρονται σε όσους θα επισκεφθούν τον Fourno Theophilo.

Μέσα στον διώροφο φούρνο υπάρχει επίσης ανοιχτή κουζίνα όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει τα νόστιμα ελληνικά προϊόντα. Και φυσικά οι σαλάτες του έχουν ελληνική φέτα, που τρελαίνει τους Αμερικανούς. Επίσης, ένα θετικό στοιχείο για τον κόσμο -που αν και καινούργιο το τιμά δεόντως- είναι ότι κανένα πιάτο δεν κοστίζει πάνω από 12 δολάρια.

Ο Fournos Theophilos προσφέρει πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, καθώς και γρήγορα σνακ.

 

Ελισάβετ Μιτσού