All Around

Η Ελλάδα είναι ο Νο1 διατροφικός προορισμός για το 2021, σύμφωνα με το Forbes

Η Ελλάδα είναι ο Νο1 διατροφικός προορισμός για το 2021, σύμφωνα με το Forbes

Μνεία στην Ελλάδα κάνει το Forbes σε άρθρο του για τη λίστα του Lonely Planet με τους προορισμούς για το 2021, που προβάλει τη διαφορετικότητα κάθε τόπου και τα πράγματα στα οποία θα πρέπει να δώσουν σημασία οι ταξιδιώτες, όταν τους επισκεφτούν.  

Στο άρθρο λοιπόν με τίτλο «Lonely Planet Best In Travel 2021» (But With A Twist) το Forbes κατατάσσει την Ελλάδα ως πρώτη επιλογή στην κατηγορία «καλύτερος τουριστικός διατροφικός προορισμός» ενώ επισημαίνεται ότι, χωρίς να το επιδιώκει, με τα βιολογικά προϊόντα και τα ψαρικά της από τα νησιά, βρίσκεται στην κορυφή παγκοσμίως.

«Τα κυριότερα σημεία στην κατηγορία Αειφορία περιλαμβάνουν την Ελλάδα ως τον νούμερο ένα προορισμό όσον αφορά στην διατροφή και το Παλάου την κορυφαία αλυσίδα νησιών. Στην κατηγορία Κοινότητα, η Αυστραλία αναγνωρίζεται για το εκπληκτικό έργο αποκατάστασης της κοινότητας μετά τις πυρκαγιές πριν από ένα χρόνο. Και στην τρίτη κατηγορία, η πολιτιστική ποικιλομορφία του Σαν Ντιέγκο απονέμεται παράλληλα με το γηγενές φαγητό του Hiakai στη Νέα Ζηλανδία», γράφει το Forbes. 

«Η Ελλάδα μπορεί να μην είναι γνωστή παγκοσμίως για την εφαρμογή επίσημων πρωτοβουλιών σχετικά με βιώσιμες πρακτικές, αλλά ανεπίσημα, οι Έλληνες είναι “πράσινοι” εδώ και αιώνες. Η πανάρχαια συνήθεια της καλλιέργειας λαχανικών, της συγκομιδής ελιών και της προετοιμασίας ελαιολάδου, και το μαγείρεμα με ντομάτες, φρέσκο ψάρι και άγρια χόρτα είναι ο κανόνας για τους περισσότερους Έλληνες, είτε ζουν σε νησί είτε στην ηπειρωτική χώρα. Εάν ένα χωριό δεν επιτυγχάνει ένα μοναδικό πιάτο χρησιμοποιώντας ένα άγριο βότανο ή λαχανικό παραγωγικό για την περιοχή του, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα έχουν τη δική τους θεώρηση για ένα πιο παραδοσιακό, εθνικό πιάτο», σημειώνει το Lonely Planet.