All Around

Eπαναλειτουργούν τον Μάιο τα «Αστέρια Γλυφάδας» - Τι θα περιλαμβάνει το πολυτελές θέρετρο

Eπαναλειτουργούν τον Μάιο τα «Αστέρια Γλυφάδας» - Τι θα περιλαμβάνει το πολυτελές θέρετρο

Προχωράει η επένδυση στα Αστέρια Γλυφάδας, και θα ξεκινήσει η λειτουργία τον Μάιο

. Αυτό αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το Μάρτιο 2021.

Επίσης, προχωρούν όλες οι επενδύσεις των Brown Hotels με μεγάλη ταχύτητα για το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο ηλεκτρονικό δελτίο για τις δράσεις του υπουργείου τον περασμένο μήνα, το οποίο αναρτήθηκε σήμερα και στο twitter του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη.

Τι περιλαμβάνει η αρχιτεκτονική μελέτη

Είσοδος, υποδοχή, κοινόχρηστοι χώροι ξενοδοχείου

Αποτελεί το κεντρικό κτίριο υποδοχής του συγκροτήματος που στεγάζει reception, ολοήμερο εστιατόριο, bar, καταστήματα, παιδικό σταθμό για πολύ μικρά παιδιά, βοηθητικούς χώρους, αλλά και 12 δωμάτια ξενοδοχείου από τα οποία τα 4 είναι προδιαγραφών ΑΜΕΑ. Είναι καμπύλο σε κάτοψη και ένα από τα δύο διώροφα κτίσματα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Η πρόσβαση στο κτίριο γίνεται μέσω ενός τεχνητού φυτεμένου λόφου που καταλήγει σε εκτενές στοιχείο νερού στην είσοδο, εισάγοντας στοιχεία του τοπίου στην τελική διαμόρφωση του κτιρίου.

Η οργάνωση των εσωτερικών χώρων περιστρέφεται γύρω από ένα εσωτερικό αίθριο στο οποίο τοποθετούνται στοιχεία νερού και φύτευσης και τα οποία, σε συνδυασμό με το φυσικό φως που εισέρχεται, δημιουργούν την αίσθηση εξωτερικού χώρου στο εσωτερικό του κτιρίου.

Στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου και στην πλευρά προς την παραλία διαμορφώνονται καθιστικοί χώροι, υπαίθριες κολυμβητικές δεξαμενές και υπαίθρια bar.

Bungalows - Επιπλωμένα Διαμερίσματα Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος

Πρόκειται για τα 100 αρχικά bungalows τους συγκροτήματος με επιφάνεια 43-49τ.μ.. Αποτελούν ανεξάρτητες μονάδες φιλοξενίας εκτός από δέκα μονάδες που συνενώνονται ανά δύο για να δημιουργήσουν σουίτες. Στο σύνολό τους δημιουργούνται 95 επιπλωμένα διαμερίσματα.

Βίλλες

14 κατοικίες στο δυτικό όριο της έκτασης του συγκροτήματος αποτελούν ανεξάρτητες μονάδες, ενεργειακά αυτόνομες, με πρόβλεψη ιδιωτικού υπαίθριου χώρου καθώς και χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων για κάθε κατοικία.

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

Προβλέπεται αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα συμβουλίων με τους απαραίτητους υποστηρικτικούς χώρους σε ισόγειο και υπόγειο. Χαρακτηριστικό στοιχείο του κτιρίου είναι το δώμα το οποίο είναι βατό και φυτεμένο στην περίμετρό του.

Ο εξωτερικός χώρος για υπαίθριες εκδηλώσεις αναπτύσσεται στην βόρεια πλευρά του κτιρίου σε συνέχεια της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων προστατευμένος από την κίνηση εισόδου και εξόδου στο κεντρικό κτίριο.

Επιπλωμένα διαμερίσματα, δωμάτια ξενοδοχείου και επιπλωμένα διαμερίσματα

Πρόκειται για 2 μεταγενέστερα τυπικά κτίρια που περιλαμβάνουν 7 κατοικίες 152-199τ.μ και 7 δωμάτια ξενοδοχείου με επιφάνεια 72–75τ.μ. Επίσης, προβλέπεται και ξεχωριστή κατοικία συνολικής επιφάνειας 162τ.μ. που αποτελείται από τρία ανεξάρτητα κτίρια, καθώς και γυμναστήριο, χώροι προσωπικού της προεδρικής σουίτας και υποστηρικτικοί χώροι.

Κέντρο αναζωογόνησης και ομορφιάς

Περιλαμβάνει, αποδυτήρια, θερμαινόμενη πισίνα, αίθουσες σάουνα και χαμάμ, γυμναστήριο, χώρους θεραπείας, κέντρο αισθητικής και υποστηρικτικούς χώρους.

Η είσοδος στο κτίριο γίνεται από την πλευρά του κεντρικού δρόμου-άξονα κίνησης του συγκροτήματος ώστε να συνδέεται αβίαστα με το υπόλοιπο συγκρότημα.

Προβλέπονται φυτεμένα δώματα και φεγγίτες οροφής στη στέγαση, με στόχο την βελτιστοποίηση της επαφής του κτιρίου με το φυσικό του περιβάλλον τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά.

2 Εστιατόρια και χώρος πολλαπλών χρήσεων, εκθεσιακός χώρος

Προβλέπεται η δημιουργία 2 εστιατορίων, bar και ιδιωτικής λέσχης σε δύο διαφορετικά υπάρχοντα κτίρια. Η γειτνίαση του ενός από τα δύο κτίρια με τον αρχαιολογικό χώρο αποτελεί σημαντικό πόλο ενδιαφέροντος που μπορεί να αξιοποιηθεί μέσω της ανάδειξης του.

2 Πύλες εισόδου

Διαμορφώνονται 2 πύλες εισόδου με διακριτές χρήσεις, μία για την είσοδο στο συγκρότημα των βιλλών και μία στο κυρίως συγκρότημα.

Επίσης, δύο κτίρια μετατρέπονται σε χώρο απασχόλησης παιδιών και δραστηριοτήτων για εφήβους, ενώ προβλέπεται και αρχαιολογικό περίπτερο

Αφαιρούνται σαθρές κατασκευές ενώ για να δημιουργηθούν αίθρια και αγωγοί φωτισμού / αερισμού καθαιρούνται κάποια τμήματα των οροφών τους. Η δόμηση μειώνεται κατά 650τ.μ. και συνολικά η κάλυψη μειώνεται κατά 1900τ.μ. Οι κολυμβητικές δεξαμενές και τα στοιχεία νερού, από 1560 τ.μ. αυξάνονται σε 3950τ.μ. (κολυμβητικές δεξαμενές) και 400 τ.μ. (στοιχεία νερού).

Όψεις Κτηρίων & Δώματα

Επανασχεδιάζονται τόσο οι εσωτερικοί όσο και υπαίθριοι χώροι και χρησιμοποιούνται υλικά σύμφωνα με τους σύγχρονους υγειονομικούς κανονισμούς καθώς και τους αντίστοιχους ενεργειακής απόδοσης και πυροπροστασίας. Οι φορείς των μικρών κτηρίων, τα ελαφρά διαχωριστικά & οι πέργκολες κατασκευάζονται από ξύλο, οι λιθοδομές διατηρούνται ως το βασικό στοιχείο διαμόρφωσης των εξωτερικών τοίχων και προστίθενται 2000τ.μ. φυτεμένα δώματα.

Ακάλυπτοι Χώροι

- Ανασχεδιάζονται οι διαδρομές για την οδική πρόσβαση στο συγκρότημα και την κυκλοφορία οχημάτων και μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με μέριμνα για την προσβασιμότητα ατόμων μειωμένης κινητικότητας σε όλους τους χώρους,

- Προβλέπεται κυκλοφορία ποδηλάτων και νέο δίκτυο πεζόδρομων

- Διαμορφώνονται δύο αρχαιολογικοί περίπατοι, από το βορειοανατολικό όριο. Οι διαδρομές θα σημαίνονται με ενημερωτικές πινακίδες πληροφοριών των αρχαιολογικών θέσεων και τον κατάλληλο φωτισμό.

- Η ανασκαφή περιφράσσεται με τον τύπο περίφραξης που έχει επιλεγεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, με υλικά που συνάδουν στην αρχιτεκτονική του τουριστικού συγκροτήματος όπως πέτρα και ξύλο. Περιμετρικά της ανασκαφής η κυκλοφορία του επισκέπτη ορίζεται με διαμόρφωση από ελεύθερες προκατασκευασμένες πλάκες από χυτό σκυρόδεμα.

- Δημιουργούνται δυο υπαίθριοι παιδότοποι.

- Σε προέκταση του εκθεσιακού χώρου, δημιουργείται μια αυλή για υπαίθριες καλλιτεχνικές εκθέσεις,

-Το φυσικό ανάγλυφο διατηρείται με μικρές επεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο των κτιρίων για την εξασφάλιση της ιδιωτικότητας στις μονάδες φιλοξενίας.

- Το υπάρχον πράσινο διατηρείται και εμπλουτίζεται με φυτά της Μεσογείου φυτά, προσαρμοσμένα στο τοπικό κλίμα, τον χαρακτήρα της υφιστάμενης βλάστησης, τη γεωμορφολογία, κατάλληλα για τα συγκεκριμένα εδάφη.