Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

Την Πέμπτη τα εγκαίνια της νέας έκθεσης στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου

Την Πέμπτη τα εγκαίνια της νέας έκθεσης στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου

Η νέα έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου έχει τίτλο «Επιλογή».

Τα επίσημα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στις 19:00.

Τα έργα είναι από την εικαστική συλλογή του Δήμου Αλίμου και αποτελούν μέρος του πρώτου πυρήνα της υπό συγκρότηση συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Αλίμου.

Στην έκθεση εκτίθενται έργα των Αλέκου Φασιανού, Φώτη Κόντογλου, Σπύρου Βασιλείου, Γιάννη Μόραλη, Πέτρου Ζουμπουλάκη, Σωτήρη Σόρογκα, Απόστολου Γεωργίου, Όπυ Ζούνη, Γιώργου Βακιρτζή, Σπύρου Παπαλουκά, Χρήστου Αντωναρόπουλου, Αλέξη Ακριθάκη, Δημήτρη Γαλάνη, Γιώργου Μήλιου, Τριαντάφυλλου Πατρασκίδη, Χρόνη Μπότσογλου, Γκάγκικ Αλτουνιάν και πολλών άλλων καλλιτεχνών.

 

Ο Μάνος Στεφανίδης αναφέρει για την «Επιλογή»: "Τα έργα είναι από την υπό συγκρότηση συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης. Εκτίθενται από Φώτης Κόντογλου έως Παπαλουκάς, από Απόστολος Γεωργίου έως Χρήστος Αντωναρόπουλος, από Βακιρτζής έως Μόραλης, από Ακριθάκης έως Σόρογκας, από Μήλιος έως Μπότσογλου, από Πανιάρας έως Ζουμπουλάκης, από Πατρασκίδης έως Αλτουνιάν, από Όπυ Ζούνη έως Σταθόπουλος και βέβαια πολύς μπάρμπα Σπύρος Βασιλείου πλάι στον ευφάνταστο Γιώργο Δέρπαπα και τον Πανταλέων. Αλλά και Σπαθάρης και Πράσινος και Φασιανός και Γαλάνης και Μάρρος κλπ. κλπ."

 

Είσοδος δωρεάν

Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου: Λ. Ιωνίας 96, Άλιμος