Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται το σκουρόχρωμο σκούτερ, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο.
Οι Aρχές εκτιμούν ότι η μηχανή είναι κλεμμένη και έτσι «ξεσκονίζουν» τη λίστα με τις κλοπές σκούτερ που έχουν σημειωθεί.
Η λίστα, ωστόσο, με τα κλεμμένα μηχανάκια είναι μεγάλη, αφού, στέλεχος της ασφάλειας, σημειώνει ότι «πρόκειται για αρκετές δεκάδες» μηχανάκια των οποίων έχει δηλωθεί η κλοπή. Οι έρευνες σε μηχανάκια που έχουν βρεθεί καμένα από την ημέρα που δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος, Γιώργος Καραϊβάζ, δεν έχουν οδηγήσει σε κάποιο βοηθητικό για την υπόθεση στοιχείο.
To σκούτερ
Aναγνώστης του Alimos Online μας έστειλε το παρακάτω μήνυμα ώστε να βοηθήσει τυχόν αυτόπτες μάρτυρες:
«Αν όντως οι φερόμενοι ως δράστες είναι αυτοί που δείχνουν στο καρέ του βίντεο. Τότε το συγκεκριμένο σκουτεράκι μοιάζει σχηματικά με Piaggio Beverly και όχι ως παλιό κακορίζικο. Άρα ψάχνουμε ένα Piaggio Beverly πάνω-κάτω...

Δείτε πως είναι ένα Piaggio Beverly και συγκρίνετε ομοιότητες ή διαφορές στο καρέ αν είναι σαν τα παλιά σκούτερ.

Αναζητήσαμε επίτηδες σε άσπρο φόντο το σκούτερ για να γίνει πιο εύκολα η σύγκριση. Κι αν δεν είναι Piaggio Beverly θα είναι άλλης μάρκας αλλά σε σχήμα παρεμφερές.
Ας το δει ξανά ο μάρτυρας γιατί είναι πολύ σημαντική η βοήθειά του στις αρχές»
Η σύσκεψη των αστυνομικών της Δίωξης Ανθρωποκτωνιών
Σύμφωνα με την «Καθημερινή» και τον Γιάννη Σουλιώτη, στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συμμετείχαν την Δευτέρα (12/4) σε σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών έχουν συγκεντρώσει βίντεο από κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν κοντά στο σημείο της δολοφονίας και στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Star, απ’ όπου αποχώρησε πριν από τη δολοφονία του ο Γιώργος Καραϊβάζ. Από την επεξεργασία τους φέρεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι δύο εκτελεστές κινούνταν στα στενά του Αλίμου αρκετά λεπτά πριν από την άφιξη του δημοσιογράφου, κατοπτεύοντας την περιοχή. Επιπλέον, φέρεται να έχουν εκτιμήσει και το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών από το σημείο της δολοφονίας.
Έτσι, οι αστυνομικοί προχωρούν και σε σαρώσεις στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία για τα τηλέφωνα που ενδεχομένως να χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά την υλοποίηση του σχεδίου τους.
Τι είπε η σύζυγος του δημοσιογράφου στην πρώτη κατάθεση
Η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ έδωσε μια πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας ήδη από την περασμένη Παρασκευή, προσδιορίζοντας με ακρίβεια την ώρα που ο δημοσιογράφος αποχώρησε από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Star με κατεύθυνση το σπίτι του στον Άλιμο. Ανοιχτό είναι από την πρώτη στιγμή το ενδεχόμενο να υπήρχε κάπου κοντά στην περιοχή, ή σε σημείο της διαδρομής που ακολούθησε ο δημοσιογράφος, κάποιος «τσιλιαδόρος», που θα ενημέρωνε για το χρόνο άφιξης του δημοσιογράφου.
Πάντως, τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν ότι οι δράστες της δολοφονίας ήταν έμπειροι, καθώς οι βολές τους ήταν εύστοχες και έπληξαν ζωτικά όργανα του δημοσιογράφου. Φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται, ακόμη, η πληροφορία ότι μία από τις σφαίρες χτύπησε το κινητό τηλέφωνο του δημοσιογράφου καταστρέφοντάς το. Τόσο το κινητό, όσο και ο υπολογιστής του Γιώργου Καραϊβάζ έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Oι αναρτήσεις του στο bloko.gr
Πάντως, από την πρώτη στιγμή στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται και οι αναρτήσεις που είχε κάνει στην ιστοσελίδα του bloko.gr, ο Γιώργος Καραϊβάζ.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», σε μία από αυτές, με ημερομηνία δημοσίευσης 3 Ιουλίου 2020, ο δημοσιογράφος είχε αποκαλύψει ότι συναντήθηκε σε παραλιακό καφέ με μεγαλοστέλεχος της «νύχτας», που τον είχε προειδοποιήσει ότι υπήρχε συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του. «Στη συνάντησή μου με την καρδιά της κοιτίδας, σε παραλιακό καφέ κοντά στο σπίτι μου, μου είπε πως το θέμα εν ολίγοις έχει διευθετηθεί, μου επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συμβόλαιο θανάτου, αλλά μάλλον βαίνει προς ακύρωση».
