Ειδήσεις και νέα του Αλίμου

9 και 10 Ιουλίου η νέα εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Αλίμου - Τι ισχύει για όσους θα εμβολιαστούν μερικές ημέρες πριν

9 και 10 Ιουλίου η νέα εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Αλίμου - Τι ισχύει για όσους θα εμβολιαστούν μερικές ημέρες πριν

Στις 9 και 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η νέα εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Αλίμου.

Σε συνεργασία με το Ασκληπιείο Βούλας, η αιμοδοσία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 9 Ιουλίου, 09:00 έως 13:00, στο Β΄ΚΑΠΗ Αλίμου  ( Λ. Καλαμακίου 72  και Ερεχθείου ) και το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021, 09.00 - 13.00, στο Β΄ ΚΑΠΗ Αλίμου (Ελ. Βενιζέλου 17).

Για να δώσετε αίμα θα πρέπει να έχετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα και να γνωρίζετε τον ΑΜΚΑ σας.

Επίσης θα πρέπει να έχετε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ και την ημέρα της αιμοδοσίας να έχετε πάρει ένα ελαφρύ πρωϊνό.

Όλοι οι αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο χώρο, θα πρέπει απαραιτήτως να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.

Το Προσωπικό της Αιμοδοσίας σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους του Δήμου έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή της αιμοδοσίας.

Η συμμετοχή σας κρίνεται εξαιρετικά σημαντική, λόγω της μεγάλης έλλειψης αίματος που υπάρχει αυτό το διάστημα και των αυξημένων αναγκών που έχουν προκύψει με τις τρέχουσες συνθήκες.
Σημειώνεται ότι όσο αφορά στα εμβόλια, μετά από επικοινωνία που είχαμε με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ( Ε.ΚΕ.Α.), μας ενημέρωσαν ότι εάν κάποιος αιμοδότης εμβολιασθεί είτε με την πρώτη, είτε με την δεύτερη και δεν του παρουσιασθεί κάποιο σύμπτωμα στο πρώτο εικοσιτετράωρο, μπορεί την επόμενη ημέρα να δώσει αίμα κανονικά. Εάν όμως του παρουσιαστεί οποιοδήποτε σύμπτωμα, μπορεί να δώσει αίμα επτά ημέρες μετά το πέρας των συμπτωμάτων. Αυτό ισχύει για όλα τα εμβόλια.


Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2132163125 και 2132163610.