Οι Άνθρωποι του Αλίμου

Δέσποινα Καμπούρη: Έχουν άλλον αέρα τα νότια προάστια

Δέσποινα Καμπούρη: Έχουν άλλον αέρα τα νότια προάστιαH γνωστή δημοσιογράφος και blogger Δέσποινα Καμπούρη, μίλησε στο Alimos Online για τον Άλιμο, τα επαγγελματικά της και τα αγαπημένα της σημεία στην πόλη μας.

Η Δέσποινα είναι κάτοικος Αλίμου τα τελευταία πέντε χρόνια και θεωρεί πια τον εαυτό της Αλιμιώτισσα. Στην κουβέντα που κάναμε μας εκμυστηρεύτηκε ότι έχει λατρέψει τον Άλιμο και πως «ακόμη και σπίτι να αλλάξουμε, πάλι στον Άλιμο θα είναι».

Δέσποινα, τι νέο επαγγελματικά ετοιμάζετε για το νέο έτος;

Δεν ετοιμάζω κάτι καινούργιο.  Τα τελευταία δυόμιση χρόνια έχω το mothersblog.gr και έχω κυριολεκτικά ρίξει όλη μου την ενέργεια εκεί. Είναι ένα blog  που εστιάζει στις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας προσφέροντας σημαντικές και χρηστικές πληροφορίες για κάθε στάδιο της ζωής της μητέρας και του παιδιού από την εγκυμοσύνη, το θηλασμό, τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού, ως και την εφηβεία του.  Είναι ένα blog για μια σχέση ζωής, για έναν ρόλο που κρατάει μια ζωή!

Μέσα από το blog σας μοιράζεστε με το κοινό τους προβληματισμούς και τις σκέψεις σας.  Πόσο σας βοηθά η αποτύπωση των σκέψεων σας στο χαρτί;

Πάντα μου άρεσε να γράφω. Από μικρή. Πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκφραστείς. Επίσης, σου δίνει τον χρόνο να σκεφτείς, να διορθώσεις για να «πεις» ακριβώς αυτά που θέλεις χωρίς να πιέζεσαι.

Τι απολαμβάνετε περισσότερο; Την τηλεόραση ή το γράψιμο;

Σίγουρα το γράψιμο. Όπως θα δείτε – αν ανατρέξετε στην πορεία μου – η τηλεόραση δεν έπαιξε  πρωταρχικό ρόλο στην μέχρι τώρα διαδρομή μου. Υπήρξαν μεγάλα διαστήματα που έκανα τελείως διαφορετικά πράγματα.

Σας λείπει τηλεόραση;

Καθόλου!  (γελάει)

Τι σας αρέσει περισσότερο στον Άλιμο;

Ζω στον Άλιμο τα τελευταία πέντε  χρόνια, από τότε που αποφασίσαμε με τον άντρα μου να ενώσουμε τις ζωές μας. Εκείνος είναι Αλιμιώτης. Μου αρέσει γιατί  είναι μια ήσυχη περιοχή. Έχει πολύ καλό κλίμα. Γενικά τα νότια έχουν καλύτερο κλίμα. Μπορεί στα βόρεια προάστια να γίνεται «χαμός» από βροχή και στον Άλιμο να έχει ήλιο. Μου αρέσει που η θάλασσα είναι κοντά. Μου αρέσει που έχει ωραία πάρκα, όπου πηγαίνω βόλτα με το σκύλο μου. Μου αρέσει που έχει ό,τι χρειάζεσαι, σε κοντινές αποστάσεις.

Αν γινόσασταν Δήμαρχος για μια ημέρα τι θα αλλάζατε;

Θα έδινα περισσότερη βάση στην αστυνομική επίβλεψη.  Να υπάρχει περισσότερη ασφάλεια.  Όχι πως αισθάνομαι ότι κινδυνεύω, αλλά θα ήθελα περισσότερες περιπολίες.

Αν κάποιος ερχόταν για πρώτη φορά στον Άλιμο, που θα του λέγατε να πάει και τι να επιλέξει γευστικά;

Θα του έλεγα να πάει μια βόλτα στον λόφο «Πανί». Είναι μία υπέροχη περιοχή με καταπληκτική θέα! Όσο για το που να πάει να δειπνήσει, θα του πρότεινα το «ΧΗ.ΜΑ.» που είναι πολύ ωραίος χώρος με πολύ νόστιμο φαγητό.

Που βγαίνετε στα νότια;

Δεν μου αρέσει να βγαίνω πολύ τα βράδια. Αν βγω,  θα πάω για φαγητό ή στο «ΧΗ.ΜΑ.» όπως είπα προηγουμένως, ή σε ένα ταβερνάκι κοντά στην παραλία, που δεν έχει καν όνομα.

 Ποιο εννοείτε; Τον «Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου»;

Ναι. Επίσης και στη Γλυφάδα έχει διάφορα ωραία μέρη για  φαγητό.

Το «Alimos Online» το παρακολουθείτε;

Φυσικά! Μαθαίνω τα πάντα που γίνονται στην περιοχή και σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε. 

 

Ευχαριστήσαμε την Δέσποινα Καμπούρη για τον χρόνο που μας αφιέρωσε. Πρέπει να ομολογήσουμε ότι η εικόνα που μας έδωσε είναι, μιας σύγχρονης δραστήριας  γυναίκας, πολύ προσιτή, πολύ προσγειωμένης που ξέρει ακριβώς τι θέλει, που ανταπεξέρχεται επάξια σε όλους τους ρόλους που έχει κληθεί να αναλάβει, μη σταματώντας να χαμογελά. Και μιας πολύ γλυκιάς μανούλας, επίσης.

 

Μίλησε στην Ελισάβετ Μιτσού και την Τατιάνα Τζινιώλη

Φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο της Δέσποινας Καμπούρη