Γλυφάδα. Ένα πανέμορφο προάστιο άρρηκτα συνυφασμένο με τη θάλασσα, τις παραλιακές βόλτες και τις βουτιές. Πότε όμως η περιοχή άρχισε να κερδίζει περισσότερο σε λάμψη και αίγλη;
Γλυφάδα. Ένα πανέμορφο προάστιο άρρηκτα συνυφασμένο με τη θάλασσα, τις παραλιακές βόλτες και τις βουτιές. Πότε όμως η περιοχή άρχισε να κερδίζει περισσότερο σε λάμψη και αίγλη;
Η στάση με το όνομα «ΕΔΕΜ» είναι από τις πιο χαρακτηριστικές στη λεωφόρο Ποσειδώνος.
Βρισκόμαστε το 1931 στα Λουτρά Αλίμου.
Η έναρξη λειτουργίας του πρώτου φωτογραφείου στον Άγιο Δημήτριο το 1974 είναι η ζωντανή απόδειξη ενός ανθρώπου που έκανε το χόμπι του επάγγελμα και δεν το μετάνιωσε ποτέ.
Οι περισσότεροι παλιοί Καλαμακιώτες έχουν βαφτιστεί στον Ι.Ν. Μεταμόρφωσης Σωτήρος.
H φωτογραφία είναι τραβηγμένη τον Ιούνιο του 2006 στα «Μπασκετάκια» στο Καλαμάκι, όπου ένας πατέρας παίζει μπάσκετ με τον γιο του.
Μία φωτογραφία από το παρελθόν.
Ποιός Καλαμακιώτης δεν έχει αμαρτήσει με το προφιτερόλ, την Pavlova, το μιλφέιγ, το σουρέκι ή το παγωτό του Palet;
Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη την Μεγάλη Παρασκευή το 1960 στον Ι.Ν Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2001 ένα αεροπλάνο της Ολυμπιακής Αεροπορίας απογειώθηκε από το αεροδρόμιο εκτελώντας το τελευταίο δρομολόγιο από το Ελληνικό, πραγματοποιώντας την πτήση Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Πριν 22 χρόνια δηλαδή!
Στην ανέγερση μίας πολυκατοικίας στην οδό Θουκυδίδου συμμετείχε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης.
Ο «Πάρις» άνοιξε το 1963, από τον Πάρι Μαγιάφα, τον πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη.
Mια από τις λίγες πλέον μονοκατοικίες που έχουν απομείνει στο Καλαμάκι, είναι και εκείνη στην οδό Κονδύλη 44.
H ιστορία του Γκόλφ της Γλυφάδας ξεκίνησε το 1960, όταν ο δήμος Γλυφάδας εκμίσθωσε στον ΕΟΤ (τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού) μια έκταση 530 στρεμμάτων, για την κατασκευή γηπέδου γκολφ στην παραθαλάσσια περιοχή όπου υπήρχαν πεύκα, αμμοθίνες και χαμηλή πυκνή δασώδης βλάστηση.
Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την θάνατο του Αλέξανδρου Ωνάση, αποτέλεσμα των τραυματισμών που υπέστη σε αεροπορικό δυστύχημα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ελληνικού στις 22 Ιανουαρίου 1973.
Το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού έχει μία μεγάλη ιστορία και εκατομμύρια ανθρώπων το είχαν επισκεφτεί όσο λειτουργούσε.
Η χρονιά που μας πέρασε ήταν η δεύτερη συνεχόμενη που είδαμε τον Άλιμο χιονισμένο, ακόμα κι αν ήταν για μόλις μία με δύο ημέρες.
Η τραγική ιστορία από το 1971 με τα δύο παιδιά που κείτονταν αιμόρφυρτα σε δρόμο της Αργυρούπολης, έρχεται ξανά στο φως.
Στο σημείο όπου λειτουργεί σήμερα το «Εμαγιέ», στην οδό Θουκυδίδου 76, βρισκόταν το ουζερί του Λάμπρου Δεληγιώργη και της γυναίκας του, Μαρίας.