Συμβουλές

4 χαρακτηριστικά που θα βρεις μόνο στα ιταλικά έπιπλα κουζίνας και δεν πρέπει να χάσεις

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι μια ιταλική κουζίνα τραβάει πάντα τα βλέμματα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπεις σε ένα σπίτι που μόλις έχει ανακαινιστεί με ιταλικά έπιπλα κουζίνας και να μην εντυπωσιαστείς.

Ανοσοποιητικό και νόσος Covid-19: Συμβουλές από την ιατρό Χριστίνα Πεπόνη

Με την πανδημία του COVID-19 να συνεχίζεται και με τις μάσκες αλλά και τα αντισηπτικά να είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας, ζητήσαμε από την ιατρό μικροβιολόγο/βιοπαθολόγο Χριστίνα Πεπόνη να μας ενημερώσει πως θα μπορούσαμε να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα ώστε να μην βρει ο ιός τον οργανισμό μας εξασθενισμένο.

Μάσκα στο αυτοκίνητο: Πότε είναι υποχρεωτική -Πότε διπλασιάζεται το πρόστιμο

Το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας, από τη στιγμή που ξεκίνησε το δεύτερο lockdown, είναι στα 300 ευρώ και δεν ισχύει μόνο για τους πεζούς, αλλά και για τους οδηγούς ΙΧ, φορτηγών, λεωφορείων κ.λπ.

Κορωνοϊος: Η καραντίνα, οι ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες και το εμβόλιο

Του Αλιμιώτη ιατρού Δημήτρη Χατζή

Εν όψει του επικείμενου φθινοπώρου και του χειμώνα μπορούμε μετά από επτά μήνες ενασχόλησης με το κορωναϊό να βγάλουμε κάποια ασφαλή συμπεράσματα χωρίς να χρησιμοποιήσουμε αριθμούς ή στατιστικά.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει τα 7 κύρια μέτρα προστασίας για τον κορωνοιό

Να αναλάβουν την ευθύνη τόσο για την ατομική τους υγεία, όσο και για την ασφάλεια της κοινωνίας, και «να συστρατευτούν με υπευθυνότητα στη μάχη ενάντια στον κοινό εχθρό» καλεί τους πολίτες ο ΙΣΑ για το ζήτημα του κορωνοϊού.

Γώγος: Απολύτως απαραίτητη η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Την άποψη πως η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους είναι απαραίτητη, εξέφρασε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, καλεσμένος στην εκπομπή  «Ώρα Ελλάδος», κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα με τον κορωνοϊο.

Ηλίας Μόσιαλος: Γιατί δεν πρέπει να κατεβάζουμε τη μάσκα στο πηγούνι μας

Μία καθημερινή πλέον εικόνα, από τη στιγμή που ο κορωνοϊός έφερε τη μάσκα στη ζωή μας, είναι να βλέπουμε πολλούς αντί να τη φορούν στο πρόσωπο να την έχουν κατεβασμένη στο πιγούνι τους. Ωστόσο πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό λάθος καθώς κρύβει πολλούς κινδύνους όπως εξηγεί ο Ηλίας Μόσιαλος.

Χαλβατσιώτης: Έτσι θα πάμε διακοπές με ασφάλεια

Xρήσιμες συμβουλές για τις φετινές διακοπές, που βασίζονται σε οδηγίες των ελληνικών, των ευρωπαϊκών και των αμερικανικών υγειονομικών αρχών, δίνει στο Πρακτορείο Fm ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας του ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Η Βικτώρια Θεοδωροπούλου του «Α-Πρόληψις» μας απαντά σε όλες μας τις ερωτήσεις σχετικά με τον Covid-19

Με την πανδημία του κορωνοϊου να είναι ακόμη σε εξέλιξη, θελήσαμε να μάθουμε αξιόπιστες πληροφορίες, αλλά και για τις εξετάσεις που κυκλοφορούν σχετικά με τον Covid-19.

Σελίδα 1 από 10